Vállakozni Magyarországon - másként, mint mások.

Felelős vállalkozó

Felelős vállalkozó

TAO pénzeket az egészségügybe!

2016. január 17. - ujtipusuvallakozo

TAO pénzek: Felcsút vagy kórházak?

 

2013-ban 49 milliárd forint vándorolt különböző sportágakhoz az államkassza helyett. Ezt a pénzt cégek adták - akiknek így összességében kevesebb adót kellett fizetniük, mintha egyenes az államnak küldték volna az összeget.


Melyik cég ne szeretne kevesebb adót fizetni? Ilyet természetesen nem fogunk találni. De elárulom, hogy már nekünk kínos, hogy részt veszünk egy ilyen programban.

korhaz.jpg

Kórterem fala Magyarországon - ők nem kaphatnak a TAO pénzekből. (fotó: facebook)

2015 szeptemberében a kórházak tartozása 42 milliárd forint volt. Felvetődik a kérdés, hogy mi lenne, ha a foci helyett inkább a kórházakat támogatnák a cégek? A válasz egyszerű: még több cég venne részt a programban. És büszkék lennénk, hogy nem oda küldjük a pénzünket, ahova semmi értelme. Persze erre az egész TAO pénzes játékra nem lenne szükség, ha a mindenkori kormány normálisan végezné a dolgát...

168ora_felcsut.jpg

Stadion Felcsúton - ők kaphatnak pénzt a cégektől... (fénykép a 168ora.hu oldalról)

Minden cég kiválaszthatná, hogy melyik kórházat támogatja a pénzével, cserébe pedig a kórházakban is megjelenne, hogy melyik cég mennyivel támogatta őket. Egy év alatt elfogyhatna a tartozás. Persze ez egy nyers ötlet, de nem lenne sokkal értelmesebb? Nem lennének a cég tulajdonosai, munkatársai sokkal büszkébbek?

Miután kifizették a tartozásaikat, a befolyó bevételekből emelhetnék az orvosok, ápolók fizetését, fejleszthenék az eszközparkot, stb. A sport jó dolog, de egészségügy nélkül mire megyünk? 

Szerinted nem lenne jobb? Te kinek adnád inkább a pénzed: A Puskás Akadémiának vagy a Heim Pál Gyermekkórháznak?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felelosvallalkozo.blog.hu/api/trackback/id/tr818280554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teeszmalac 2016.01.18. 08:50:47

Te kinek adnád inkább a pénzed: A Puskás Akadémiának vagy a Heim Pál Gyermekkórháznak?

Egy cuki cicás-kisbabás anigiffel megtoldhattátok volna még, hogy még ennél is blikkesebb legyen a kérdésfelvetés.

Ami egyébként teljesen jogos. Csakhogy pont ezen okok is miatt a Heim Pálban valszeg van pénz, egyéb kórházakkal van probléma, nem is kicsi.

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.18. 10:44:11

Aranylábúinknak egy feltétellel. Csomót kell kötniük a lábaikból, és nem szabad többet kibontani.

andrásúr 2016.01.18. 10:58:00

Ha többen sportolnának kevesebb kórházra lenne szükség !
A cikk írója bizonyára nem képes felfogni ezt az összefüggést !
A sport hozzájárulhat az egészséges életmód kialakításához, az egészség megőrzéséhez !
Próbáld ki, mielőtt még további hülyeségeket írnál !

para_noir 2016.01.18. 11:07:14

@andrásúr: Az autóbalesettől, a gyomorráktól, a leukémiától, a fertőzésektől, a baktériumoktól rohadtul nem véd meg a sport. Ráadásul óriási tévedésben vagy barátocskám, erősen kevered a versenysportot a tömegsporttal, attól ugyanis, hogy egy arénában a székről ülve nézed azt, ahogy mások sportolnak (vagy a tévé előtt, kocsmában, mindegy) te még nem leszel egészségesebb. A sportra fordított pénz akkor lenne oké, ha nem az elitnek, a semmirekellő versenysportolóknak, hanem az átlagembernek épülne uszoda, futópálya, teniszpálya, focipálya, ésatöbbi, amit olcsón vagy ingyen használhatnának. Mások sportolásának a nézésétől még senki nem lett egészségesebb.

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.18. 11:13:45

@andrásúr: és a stadionoktól miért sportolna többet az ember te szerencsétlen? Gondolod, hogy beengedik az átlag földi halandót sportolni a stadionba? Egyébként is az mi a faszért akarna stadionba menni sportolni?

csak egy néző 2016.01.18. 11:15:33

@andrásúr:
"Ha többen sportolnának kevesebb kórházra lenne szükség !"
Igazad van ecsém. Ha pedig eléri a 60+-t és megjelennek a korral kapcsolatos betegségek, akkor pedig kórház helyett beültetjük őket télvíz idején egy stadionba végignézni -10 fokban a fűtött pályán bénázó falábú focistáinkat és máris megszűnik a probléma. És még hűteni sem kell a temetésig.

jandera 2016.01.18. 11:21:09

Az ötlet jó! Pont ezért nem fogják soha sem bevezetni!

csak egy néző 2016.01.18. 11:26:15

@andrásúr:
Ja és gondolkodj el az alábbi két link megtekintése után.

infogr.am/tornatermek_vagy_tornaszobak_nelkuli_iskolak

Szerinted, mikor fog a gyereked ezekben a beígért uszodákban úszkálni?
//index.indavideo.hu/video/Ilyen_epitkezest_meg_soha_nem_latott_a_vilag

andrásúr 2016.01.18. 11:38:17

@para_noir: Én átvitt értelemben értem a stadionok kifejezés alatt a sportolás feltételeinek biztosítását ! Nem keverem a versenysportot a szabadidő sporttal, ugyanis a fiataloknak szükségük van példaképekre mint az élsportolóink ! Ezután is sokat kell költeni a kultúrára, úgy mint a sportra, amely a kultúra egy sajátos területe ! Ne parázz, hanem fogadd el, hogy " Ép testben, ép lélek ! "

andrásúr 2016.01.18. 11:39:18

@csak egy néző: Akkor, ha leviszed úszni, vagy mást sportolni !

andrásúr 2016.01.18. 11:43:41

@csak egy néző: Köszönöm, hogy fiatalítottál és " ecsém "-nem neveztél, de a lassan hetven évemből hatvanöt év alatt kórházban csak látogatóban voltam ! Remélem, hogy a sok sportoló szereplésének nézése, továbbra is fiatalosan tart !

andrásúr 2016.01.18. 11:46:57

@fidesz maszop dk egykutya: A stadion kifejezés csak egy összefoglaló név a sportolás feltételeiről !
A fiatalok látják és példaképnek tekintik a kiemelkedő sportolóinkat és ennek hatására elkezdenek sportolni !

para_noir 2016.01.18. 11:48:36

@andrásúr: ja, átvitt értelemben a hódok megmentése segít a hererák elleni küzdelemben. ne bohóckodjunk már, az arénafoci semmit nem javít a lakosság egészségi állapotán, ez a példát állít dolog meg olyan büdös lábszagú kamu, az állítana jó példát, ha rendesen felszerelt városi, falusi sportcsarnokba mehetnének a gyerekek focizni, kosarazni, röpizni, nem a tévé bámulása.

baldoc 2016.01.18. 12:42:46

@andrásúr: Szóval magát elégedettséggel tölti el a dopping egészség megörző szerepe vagy a bundázások gazdasági hatása!?
Hetven éves korára nem a testével, hanem az elméjével van baj, tudja!
Az elmebetegségek is betegségek!

csak egy néző 2016.01.18. 12:45:12

@andrásúr:
Akkor ezek szerint hasonló a korunk. Én sem voltam 60 évig kórházban, csak az utóbbi időben 1 hónapig és csak iskolás koromban sportoltam, nézni pedig nem szeretem. De azt hiszem rajtunk kívül vannak olyan nem szerencsések és azt hiszem ez a többség, akiken nem segít, ha szép és drága stadionjainkban nézi a falábújainkat. Nem kívánom neked, hogy megtapasztald, hogy mi a különbség a szép csicsás pancsó aréna és egy kórház között, de azt hiszem gyökeresen megváltozna a véleményed, ha a saját bőrödön tapasztalnád.

andrásúr 2016.01.18. 14:18:00

@baldoc: " Ép testben ép lélek ! "

andrásúr 2016.01.18. 14:19:28

@para_noir: Remélem az is megvalósul egyszer, amit most hiányolsz !

andrásúr 2016.01.18. 14:24:00

@csak egy néző: Szerencsére én az első három évemben voltam kórházban és az ottani körülményekre nem emlékszem !

csak egy néző 2016.01.18. 14:43:07

@andrásúr:
Pedig azt hiszem te sem fogod megúszni és lesz összehasonlítási alapod, hacsak nem az örökéletre rendelkeztél be

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.19. 12:02:00

@andrásúr: nem, a stadion az stadion. Magyarországon, ezek üresen állnak, és néha-néha pár balfasz belőtt sérójú "haver" gyerek bénázik rajtuk, milliókért, hogy aztán kokózhasson, meg beleszálljon a betonfalba a sokmilliós autójával, részegen. A magyar foci tiszta szégyen.

A fiatalok látják ezt a "kiemelkedő" eredményt, és ugyan olyan sört vedelő sörhasú chipset zabáló TV előtt megmondós emberek lesznek belőlük, mint az apjukból, és az összes foci szakértőből...

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.19. 20:03:42

@andrásúr: "Ha többen sportolnának kevesebb kórházra lenne szükség !"

Maga kissé elrúgaszkodott a valóságtól.
A mozgás nem sport. A sport az, amikor emberek rendszeresen és versenyszerűen végeznek egy adott sportot. A műkedvelés csak mozgás. Mint pl. a napi 2 órás séta is. Olyan ismerősőm, aki 37 éveig ülőmunkát végzett, és közel 15 éve minden nap két órát sétált a kutyáival, nyugdíjba vonlulása után egy héttel szívritmusz zavar miatt majdnem meghalt.
Arról nem is beszélve, hogy egyre több sportoló hal meg hirtelen, gondolom hasonló gondok miatt.
Szóval mire is lenne jó, ha többen sportolnának? Talán nem kéne ilyen hülye párhuzamot vonni a sportolás, meg a kórházak közt. Bár kétségtelen, az ősembres sokkal többet sportolt, és még kórháza sem volt.

andrásúr 2016.01.20. 04:46:19

@látjátok feleim szümtükkel: Kedve ismeretlen hozzászóló ! Érdekes a felvetésed, de én a sportolás és az egészség közötti összefüggésre kívántam rámutatni. A sportmozgás legtöbbje helyváltoztatással járó olyan tevékenység, amelynek során a saját testsúly, vagy nehezék, vagy ellenfél, vagy valamilyen sportszer továbbítását végzik, amelynek szabályokhoz kötött keretek között az ellenfél, vagy saját magunk legyőzése a cél ! Amíg e sportmozgást végezzük, szervezetünkben kedvező fiziológiai változások mennek végbe, amelyek javítják az egyén kondicionális állapotát ! Példádnál maradva megjegyzem, hogy ha valaki egész nap kapál a földeken, az is mozgást végez, azt nem nevezzük sportnak, mégy akkor sem, ha két ember versenyez, hogy ki ér előbb a kukorica föld végére !
A sportmozgás lényeges jellemzője még a rendszeresség, fokozatosság, kontroll mérések a kondicionális állapot javulására ! Sajnos ezen a területen még sok teendőnk van és a továbblépés elengedhetetlen feltétele a pénz, a ráfordítás és nem utolsó sorban a szemléletváltozás ! Ez utóbbi területen nálad is sok még a teendő ! Éppen ezért sok mozgást és jó egészséget kívánok, hogy te is csak látogatóban ismerd meg a kórházat !

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.20. 19:56:19

@andrásúr:"... olyan tevékenység, amelynek során a saját testsúly, vagy nehezék, vagy ellenfél, vagy valamilyen sportszer továbbítását végzik, amelynek szabályokhoz kötött keretek között az ellenfél, vagy saját magunk legyőzése a cél !"

No teccik látni! Vagy nem.
Én sokat mozgok, van saját bordásfalam is, és nem dísznek. De soha nem azért csinálom, amit csinálok, hogy ellenfelet, vagy saját magam legyőzzem. Ez oltári nagy ökörség az ön részéről, mert a rendszeresen mozgó, akár teniszező, akár focizó vagy más sroptnak nevezett mozgást végző emberek nem ilyen céllal mennek a pályákra. Maga nagyon eltévedt amikor ezt a mondatot megszülte. Az emberek azért mennek a sporttermekbe, mert szeretnek abban a közegben lenni /szeretik a társaikat, jól esik nekik a mozgás, mert kikapcsolja őket a napi kemény munkából, főleg azokat, akik egész nap ülnek. Én jó, sok, és kemény munkát kívánok magának, hogy erre magától is rájöhessen.

látjátok feleim szümtükkel 2016.01.20. 19:59:51

Egyébként az őseim sokat kapáltak a földeken, nem egy napot, hanem éveket, és nagyon keveset voltak kórházban, nem annyit, mint a ma sportemberei. Nem kell lenézni a fizikai munkát. Van az annyira jó hatással a testre, mint a sport, és az ember csak a természetet akarja legyőzni, nem saját magát vagy más embert.

andrásúr 2016.01.21. 06:09:22

@látjátok feleim szümtükkel: Most rávilágítottál a lényegre ! Ahogy írod az őseid keveset voltak kórházban mert nehéz fizikai munkát végeztek ! Ma viszont ezt a munkát csak kevesen végzik, mivel a gépesítés, a növényvédő szerek stb. alkalmazása ezt lehetővé teszi ! Az ilyen irányú igénybevétel helyett jöhet a sport, vagy sport jellegű mozgás ! Ne szó szerint értelmezd a saját maga legyőzése kifejezést ! Ahhoz hogy a szervezetben kedvező élettani és fiziológiai kedvező változások alakuljanak ki, el kell érni , hogy a sportmozgás alatt a korábbi teljesítmény szintet túl kell szárnyalni, többet kell teljesíteni ! Eközben igen lényeges a terhelés és pihenés megfelelő aránya !
Ennél részletesebben viszont csak akkor tudunk egymással szót érteni, ha te is megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkezel !
süti beállítások módosítása